5 tips om je energie optimaal te gebruiken

Het is een veelgemaakte fout.

De manier waarop jij je energie inzet bepaalt hoe jouw wereld eruit ziet. Wanneer je ontevreden bent over hoe je leven er momenteel uitziet, dan investeer je blijkbaar je energie niet zoals dat zou moeten. Ik had dit ook en heb mij verdiept in het inzetten van mijn energie. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik door de dag heen pieken van energie heb. Door deze piekmomenten te besteden aan wat mij gelukkig maakt zijn mijn bedrijf, gezondheid en relaties verbeterd.

Geen plan

Doordat veel mensen geen plan hebben voor hun jaar, maand en week, is er geen helderheid. Door een gebrek aan helderheid weet je ook niet waar je energie naartoe moet, dus lekt het overal. Je doet oppervlakkige acties. Deze acties vullen wel tijd, maar dragen niet bij aan je doel.

Wat je zaait oogst je

Je bent het resultaat van je verleden. Dus alles wat je in het verleden gezaaid hebt, denk aan investeren van energie, geld en aandacht, oogst je later. Dus als je nu kritisch naar je realiteit kijkt. Waar heb je je energie, geld en aandacht aan besteed?

De toekomst zal wanneer je niks verandert een kopie worden van het heden. Zie jij je geprogrammeerde toekomst niet rooskleurig in? Ga dan in het heden kijken wat je wilt zaaien. Door nu de juiste energie te zaaien komt er uiteindelijk een gewenste oogst uit.

Piekenergie

Wat is het?

Dit is het moment – of zijn de momenten – op de dag dat je energielevel het hoogst is. Je wordt wakker en naarmate je op je werk aankomt, voel je steeds meer focus en energie komen. Dit werkt toe naar een piek en daarna vervalt het weer. ‘4 uur cup a soup’

Vaak ontstaat later op de dag nog een volgend moment. Je voelt de golvende bewegingen van energie en effectiviteit steeds beter aan naarmate je hiermee traint. Door bewust te ervaren wanneer je hoog in je energie zit kun je veel meer acties uitvoeren en is de kans groot op een betere output!

Waarom is het belangrijk?

Ten eerste, tijd is een valuta die je maar één keer kunt gebruiken. Veel mensen zijn kritisch bij het uitgeven van 1 euro, maar geven onvoorwaardelijk al hun tijd weg. Zie je leven als een zandloper. Onderin zit je verleden, in het smalste gedeelte zit het hier-en-nu. In het bovenste gedeelte zit je toekomst. Je weet niet hoeveel zand er nog bovenin zit. De korrels die nu door het smalste gedeelte stromen wil je dus inzetten in hetgeen dat jou gelukkig maakt!

Ten tweede kun je met deze methode in dezelfde tijd meer gedaan krijgen. Met je gedachte in je droomwereld, terwijl je een taak ‘uitvoert’ werkt extreem demotiverend. Dus wil je in een sterke en energieke flow komen, dan adviseer ik om je piekenergie wijs te gebruiken!

Tot slot kun je dit communiceren met derden, waardoor je verwachtingen beter kunt managen. Als je collega of partner weet dat je in je dal zit kun je afspraken maken. Dat je een paar momenten per dag me-time hebt en de rest beschikbaar bent voor vragen.

Hoe implementeer je piekenergie?

  • Een concreet persoonlijk plan
  • Duidelijke acties voor een dag en week
  • Noteer een periode je piekmomenten in een dag en week
  • Zorg dat je tijdens je piekmoment deze acties uitvoert
  • De resterende tijd van de dag en week kun je gebruiken voor andere werkzaamheden

 

Klik hier om je aan te melden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ik help je graag met het inzichtelijk maken van jouw persoonlijke visie, plan en het effectief en efficiënt uitvoeren van je plan.

 

Coordinates of this location not found

Get in touch

Jules Steegh
Kapellerpoort 1, 3-B20,
6041 HZ Roermond

Tel: 06-11588504
Email: info@julessteegh.nl

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

e-book download

Laat je e-mail adres achter om het e-book en werkblad ‘omgaan met tegenslagen’ te downloaden.

e-book download

Laat je e-mail adres achter om het e-book en werkblad ‘Werkgeluk’ te downloaden.

e-book download

Laat je e-mail adres achter om het e-book ‘boost je zelfvertrouwen’ te downloaden.

Hoe kan ik je bereiken?