Je beter voelen in je eigen vel, hoe doe je dat?

Het is een veelvoorkomend probleem: je wil afvallen, maar je weet niet precies hoe. Misschien heb je al veel geprobeerd – crashdiëten, shakes, pillen – maar niets lijkt echt te werken én niks blijkt duurzaam te zijn. Je jojoot in je gewicht en je begint te geloven dat je nooit echt het gewicht zult bereiken waar je naar op zoek bent.

Het goede nieuws is dat er een manier is om af te vallen zonder dat je je leven op hoeft te geven. Het sleutelwoord hier is “goede voeding”. Goede voeding is de basis van een gezonde levensstijl en een belangrijk onderdeel van gewichtsverlies.

Goede voeding, wat is dat?

Laten we beginnen met wat goede voeding níét is: Goede voeding is niet hetzelfde als een crashdieet of het drinken van shakes of het slikken van pillen. Deze methoden kunnen kortstondig resultaten opleveren, maar ze zijn vaak ongezond en onhoudbaar op de lange termijn. Bovendien is niet gezond om langdurig calorieën te tellen, een beperkt aantal maaltijden te eten of bepaalde voedingsmiddelen of groepen te vermijden.

Goede voeding gaat in plaats daarvan om het eten van een gevarieerde en gebalanceerde maaltijd. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat je een goede hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten eet, evenals voldoende vitaminen en mineralen. Het betekent ook dat je je concentreert op het eten van natuurlijk voedingsmiddelen, in plaats van verwerkt voedsel. Hierdoor zul je minder calorieën eten, maar tegelijkertijd meer voedingsstoffen binnenkrijgen.

Een ander belangrijk aspect van goede voeding is regelmatig eten. Dit helpt om honger te voorkomen en te zorgen voor een constante stroom van energie door je lichaam. Het helpt ook om te zorgen dat je niet overmatig veel gaat eten tijdens maaltijden.

Hoeveel voeding moet ik eten?

Het is ook belangrijk om bewust te zijn van de hoeveelheid voeding die je eet. Dit betekent niet dat je calorieën moet tellen, maar wel dat je je bewust bent van de hoeveelheid voedsel die je eet én of je wel echt honger hebt. Zorg dat je bewust wordt van wanneer je eet omdat je je verveelt of emotioneel bent. Hierdoor kan je leren om minder te eten als je niet echt honger hebt, en eet je op een gezondere manier.

Het vinden van de juiste balans is het állerbelangrijkste bij afvallen

Je zult de juiste balans vinden tussen eten en gezonde voedingsgewoonten. In plaats van snelle, tijdelijke oplossingen, ontwikkel je gezonde gewoonten die op de lange termijn vol te houden zijn. Dit betekent dat je je niet hoeft te concentreren op het bereiken van een bepaald gewicht in een bepaalde tijdsperiode, maar dat je je moet concentreren op het opbouwen van een gezonde levensstijl.

Klein beginnen leidt tot groots resultaat

Een van de beste manieren om dit te doen is door te beginnen met kleine veranderingen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je in het begin een extra portie groenten aan je maaltijd toevoegt, of dat je suikerrijke snacks vervangt door gezondere alternatieven. Als je kleine stapjes zet, zul je zien dat deze aanpassingen eerder te behouden zijn en op de lange termijn veel effectiever zijn.

Begin met het maken van een plan om af te vallen

Ook kan het helpen om een plan op te stellen en deze stappen te tracken. Dit helpt om te blijven focussen en verantwoording af te leggen voor de veranderingen die je aanbrengt. Daarnaast is het belangrijk om ondersteuning te zoeken zodat je die gezonde levensstijl aan kan houden.

Wil jij hulp bij het halen van resultaat?

Voor degene die wil leren hoe voeding werkt en hoe je fysiek resultaat kunt behalen. Je kunt bij mij direct starten! Je krijgt één jaar toegang tot mijn online leefomgeving, één individuele sessie en toegang tot een besloten community met gelijkgestemden. Klinkt goed? Schrijf je HIER in. Binnen twee werkdagen neemt Jules contact op om je eerste individuele sessie te plannen.

Het halen van je doelen gaat met vallen en opstaan

Tot slot, blijf jezelf herinneren dat falen en terugvallen onvermijdelijk zijn. Het belangrijkste is dat je weer opstaat en doorgaat met je gezonde gewoonten, in plaats van op te geven. Door te blijven werken aan je gezonde levensstijl, zul je op de lange termijn zien dat je gewicht zich stabiliseert en dat je je écht beter zult voelen.

Interesse?

Velen zijn je voorgegaan om op een leuke en duurzame manier een gezond gewicht te realiseren. Het begint met kennis, pas dan kun je effectief inzetten op een gezondere levensstijl.

Coordinates of this location not found

Get in touch

Jules Steegh
Kapellerpoort 1, 3-B20,
6041 HZ Roermond

Tel: 06-11588504
Email: info@julessteegh.nl

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

e-book download

Laat je e-mail adres achter om het e-book en werkblad ‘omgaan met tegenslagen’ te downloaden.

e-book download

Laat je e-mail adres achter om het e-book en werkblad ‘Werkgeluk’ te downloaden.

e-book download

Laat je e-mail adres achter om het e-book ‘boost je zelfvertrouwen’ te downloaden.

Hoe kan ik je bereiken?