Jules Steegh: Personal Trainer of Personal Coach?

Er zijn tegenwoordig zoveel benamingen voor een vak. Hoe weet ik nu welke naam het beste bij mij past? Bij de ene ben jij de held en bij de andere is de begeleider de held. Ze zullen je beiden goed kunnen helpen om je lichaam te laten veranderen, mits je met een bekwaam begeleider aan de slag gaat. In deze blog brengen we het verschil tussen een Personal Trainer en een Personal Coach in kaart.

Voeding: coach vs trainer

Zoals jullie wellicht wel al weten speelt voeding een cruciale rol bij het veranderen van je lichaam. Een Personal Trainer zal waarschijnlijk een mooi voedingsschema voor je samenstellen en je exact vertellen wat je moet eten én wanneer. Als je vragen hebt over je schema zal hij jou een duidelijk antwoord kunnen geven op je vraag.
Een Personal Coach heeft een wat meer onderwijzende stijl. Een coach zal jou leren hoe voeding werkt en hoe voeding in jouw voordeel kan werken. Wanneer jij begrijpt hoe het werkt, kun je zelf je keuzes maken. Hierdoor kun je samen met je coach een patroon creëren dat bij jou past. De kans dat je dit langer volhoudt is hierdoor vele malen groter!

Training

Tijdens een workout zal een Personal Trainer je bijstaan en exact vertellen wat van je verwacht wordt. Tien keer dit, supersets en daarna nog crunches. Heerlijk om een uurtje te vlammen! Daarnaast zal je een energieboost krijgen van al het enthousiasme. Een Personal Coach zal jou meer centraal zetten tijdens een workout. Leren hoe je lichaam werkt en zelf keuzes leren maken. Welke oefeningen zijn effectief en wat past bij jouw lichaam? Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor jouw workout en je bent hierbij je eigen motivatiebron.

Motivatie

Een Personal Trainer is jouw motivatiebron zijn. Wanneer de trainer er is, doe je net dat stapje extra en haal je álles uit jezelf. Een uurtje lekker zweten en dan gesloopt naar huis. De andere trainingen in de week gaan ook wel goed, maar mét trainer zet je je toch echt meer in. Een Personal Coach zal jou leren je eigen motivatiebron te zijn. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een externe prikkel om te doen wat je afgesproken hebt. Na verloop van tijd zul je volledig zelfstandig jagen naar je droomdoel.

Educatie

Daar waar een Personal trainer veel kennis met je deelt, zal een coach veel tijd investeren in het door jou zelf vergaren van kennis. Een coach laat jou wijzer worden van je eigen lichaam. Geen quick-fix, maar een uitdaging en begeleiding om zelf oplossingen te vinden voor je probleem. Een coach zal daarnaast altijd klaarstaan met een antwoord op je vragen.

Uurtje of levensstijl?

Een trainer is voor een uurtje. Een coach voor een het leven. Ben jij op zoek naar een tankstation waar je motivatie kunt tanken, dan zit je perfect bij een trainer. Wil jij liever werken aan een langdurig proces waar je de motivatie voor het resultaat uit jezelf haalt, dan past een coach eigenlijk veel beter bij jou.

Wij gebruiken onze trainer- en coachpet afwisselend. De eerste fase zijn we vooral gericht op het zijn van een trainer. We leren je hoe je resultaat kunt behalen, hoe voeding werkt, hoe je het effectiefst kunt trainen en hoe je gemotiveerd kunt blijven. Daarna zal de coachpet steeds vaker opgaan en zul je zelf op avontuur mogen gaan om antwoorden te vinden. Je coach zal je uitdagen om verder te kijken dan je neus lang is. Ook zullen je, eventueel, beperkende gedachten onder de loep genomen worden, waardoor je deze kunt omzetten in krachtige overtuigingen.

Coordinates of this location not found

Get in touch

Jules Steegh
Kapellerpoort 1, 3-B20,
6041 HZ Roermond

Tel: 06-11588504
Email: info@julessteegh.nl

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

e-book download

Laat je e-mail adres achter om het e-book en werkblad ‘omgaan met tegenslagen’ te downloaden.

e-book download

Laat je e-mail adres achter om het e-book en werkblad ‘Werkgeluk’ te downloaden.

e-book download

Laat je e-mail adres achter om het e-book ‘boost je zelfvertrouwen’ te downloaden.

Hoe kan ik je bereiken?